Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проєкти, що не відповідають нормам безбар’єрності, не будуть реалізовані – Михайло Харнам

Проєкти, що не відповідають нормам безбар’єрності, не будуть реалізовані – Михайло Харнам

У ХОДА провели семінар про забезпечення безбар’єрності на об’єктах, що будують у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У семінарі-нараді взяв участь заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам, представники профільних департаментів адміністрації, проєктних організацій і територіальних громад області.

Зокрема, Михайло Харнам зауважив, що Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні була розроблена за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Так, усі об’єкти, які на Харківщині будуються зараз і були здані в експлуатацію у попередні роки, мають цілком відповідати принципам безбар’єрності.

«Усе, що стосується безбар'єрності та інклюзії, це питання номер один. Це вже не формальний підхід. Перед нами стоїть державне завдання, - підкреслив Михайло Харнам. – Йдеться не тільки про те, щоб візки проїхали. Це і мами з дітками, і люди з обмеженнями по зору тощо. Будемо приділяти всі разом цьому велику увагу. Проєкти, які не відповідають нормам безбар'єрності, не будуть приймати і реалізовувати».