Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«У нас є бажання «піднімати» всі заводи, які діють на Харківщині» - Олександр Скакун

«У нас є бажання «піднімати» всі заводи, які діють на Харківщині» - Олександр Скакун

Керівник ХОДА взяв участь у засіданні міжфракційного депутатського об’єднання «Енергоефективна Україна», яке відбулося 22 листопада на Харківщині.

Нарада пройшла під головуванням керівника міжфракційного об’єднання «Енергоефективна Україна» народного депутата України Миколи Тищенка. Також у засіданні взяли участь голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, представники ХОДА та правоохоронних органів області, а також керівники промислових підприємств.

Головною темою обговорення став процес злиття двох заводів Харківщини – АТ «Українські енергетичні машини» (колишній «Турбоатом») й АО «Електроважмаш» в єдиний концерн. Генеральний директор АТ «Укренергомашини» Віктор Суботін запевнив, що остаточно об’єднання завершиться в грудні цього року.

«Ми робимо акцент на промисловості в регіоні, тому що «Харків» дорівнює «промисловість». Ми дуже глибоко аналізуємо цю тему. У нас є бажання піднімати всі ті заводи, які діють на Харківщині, - повідомив Олександр Скакун. – Безумовно, треба будувати інфраструктурні об'єкти, розвивати і спорт, і лікарні, але це - про витрати коштів. А про заробляння коштів – це до промисловості, бо це саме ті люди, які генерують кошти, які потім вкладаються в інфраструктуру держави, й держава живе спокійно в робочому режимі».

Керівник ХОДА зазначив, що Харківська облдержадміністрація в межах своїх повноважень сприятиме розв'язанню питань сталої роботи низки заводів регіону: Панютинського вагоноремонтного заводу, ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», ДНВП «Об'єднання Комунар», ДП «Завод імені О. Малишева» та інших.

Ще одне завдання на часі – реанімувати Харківський авіаційний завод.

«Ми не маємо права залишити цей завод у тому стані, в якому він є зараз. Ми вже маємо план, чітку дорожню карту, займаємося цією проблемою давно й скоро вже будемо виходити в сесійну залу Верховної Ради для розв'язання цього питання», - повідомив Олександр Скакун.

Микола Тищенко запевнив, що у розв'язанні питань промисловості буде об’єднання зусиль усіх гілок влади.

 «Сьогодні я як керівник міжфракційного об'єднання «Енергоефективна Україна» разом з нашою командою народних депутатів приїхав здійснити парламентський контроль і парламентську комунікацію, об'єднати всі зусилля і парламентської гілки влади, і місцевої виконавчої влади в тому напрямку, який стратегічно важливий для нашого суспільства, для України і для кожного українця, - сказав Микола Тищенко. - Сьогодні ми маємо чітко та зрозуміло працювати щодо відбудови нашого енергетичного та підприємницького напрямку».