Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ефективне використання держмайна: на Харківщині гарна динаміка

Ефективне використання держмайна: на Харківщині гарна динаміка

Інформацію з цього питання надав під час наради керівництва ХОДА з головами територіальних громад 17 листопада начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківський, Донецькій та Луганській областях Дмитро Безпалов.

«Спільна робоча група з ефективного використання державного майна в Харківській області була створена майже півроку потому, і ми в цьому напрямку маємо непогану динаміку. Ми відпрацювали це питання з профільними департаментами, включили майже 20 об’єктів до приватизації в Харківській області, відпрацювали з балансоутримувачами на предмет передачі майна, яке не використовується, неефективно використовується, до приватизації або в оренду. Ми зустрічалися з представниками бізнесу, з асоціаціями, з інвесторами. Динаміка непогана. На теперішній час область майже виконує план приватизації річний на  2021-й рік, і це добре», - повідомив Дмитро Безпалов.

При цьому він озвучив іншу проблему – а саме прийняття територіальними громадами на баланс позастатутного майна, яке не було приватизовано в 1990-х роках, і органом управління є Фонд державного майна. На Харківщині, наприклад, обліковується близько 200 об’єктів житлового фонду, які належать до цієї категорії. А також - об’єкти цивільного захисту та інженерної інфраструктури. І в більшості своїй громади не поспішають приймати це майно до себе на баланс. Дмитро Безпалов звернувся до керівництва громад з рекомендацією активізувати цей процес.

Нагадаємо, нарада з головами територіальних громад Харківської області відбулась у ХОДА 17 листопада під головуванням керівника ХОДА Олександра Скакуна та голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко. Під час заходу також розглянули питання про стан цивільного захисту в територіальних громадах, створення та функціонування в них підрозділів місцевої пожежної охорони, пілотного проєкту профілактики залежностей у дітей шкільного віку. А також - створення в регіоні безбар’єрного простору та співфінансування центральних районних лікарень із бюджетів територіальних громад.