Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині підготовлено 128 освітніх експертів

На Харківщині підготовлено 128 освітніх експертів

Про це повідомили в управлінні Державної служби якості освіти у Харківській області.

12 листопада 2021 року завершено навчання ще однієї групи освітніх експертів для проведення інституційних аудитів шкіл (31 особа), яке було організоване управлінням Державної служби якості освіти у Харківській області спільно з Комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти».

Освітні експерти – досвідчені педагоги, які мають вищу педагогічну освіту, вищу кваліфікаційну категорію (або пройшли сертифікацію) та працювали в школі не менше 5 років, повинні пройти спеціальне навчання та бути підготовленими до оцінювання школи за критеріями інституційного аудиту.

Інституційний аудит – це комплексна зовнішня перевірка та оцінювання освітніх і управлінських процесів закладу загальної середньої освіти, які повинні забезпечувати його ефективну роботу та сталий розвиток.

«Здійснюють аудит незалежні освітні експерти, які діють об’єктивно та неупереджено. Таким чином, школу оцінює не лише держава, а й ті, хто безпосередньо працюють у системі освіти. Тому підготовка освітніх експертів є надзвичайно важливою і стратегічною у формуванні єдиного розуміння якості освіти», – наголошують в управлінні Державної служби якості освіти у Харківській області.

Довідка. Протягом двох років до проведення інституційних аудитів управлінням Державної служби якості освіти у Харківській області залучено близько 50 незалежних освітніх експертів, серед них педагоги, директори та заступники директорів шкіл з усього регіону.