Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Очисні споруди у Малинівці підключають до мережі електропостачання

Очисні споруди у Малинівці підключають до мережі електропостачання

Реконструкція очисних споруд відбувається у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Як повідомив виконроб Ігор Бардаковський, наразі виконують зовнішнє та внутрішнє електропостачання, а також освітлення території і виробничої будівлі.

«Уже побудовано на 80% повітряну лінію електропередачі і виконуємо заземлення виробничої будівлі. Розпочали роботи з електропостачання два тижні тому, плануємо впоратися з ними протягом місяця», - сказав Ігор Бардаковський.

Окрім цього на об’єкті буде встановлена власна підстанція 6 кВ і дизельний генератор. Також у виробничій споруді використовують енергоощадне обладнання, зокрема, насоси.

Перший заступник директора Департаменту житлового-комунального господарства та паливно енергетичного комплексу ХОДА Едуард Яровой зазначив, що усі роботи на очисних спорудах у смт Малинівка планують закінчити у цьому році.

«Застосовуємо європейські технології, надсучасні та енергоефективні. Планується три ступені очистки і взагалі буде використовуватися біологія. Тобто практично на 100% буде очищено стоки», - розповів Едуард Яровой.

Під час першого ступеня відбуватиметься механічна очистка стоків. Після цього стоки потраплятимуть у біореактор, де проходитиме перемішування. Після первинного перемішування стоки потраплятимуть в аеротенк, де проводиться основна біологічна очистка стоків. З аеротенка стоки спрямовуються до вторинних відстійників, у яких відділятиметься надлишковий мул, а остаточні забруднення випадатимуть на мулові майданчики.

Після вторинних відстійників стоки потраплятимуть на машину третинної очистки – мікрофільтри. Після цього вже опиняться у природі.