Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві відкрили пішохідний міст з оглядовим майданчиком

У Чугуєві відкрили пішохідний міст з оглядовим майданчиком

Реконструкція пішохідного мосту через трасу Київ – Харків – Довжанський проходила у межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Довжина відновленого пішохідного мосту становить 65 метрів, а ширина – 2,8 метра.

Як зазначив заступник Чугуївського міського голови Костянтин Бармін, ремонтувати міст почали у квітні.

«Повністю було демонтовано стару частину і з нуля зроблено новий міст. Він сполучає центральну частину міста з таким районом як Зачугівка, де мешкає приблизно 5000 осіб. Також жителі мікрорайону Клугино-Башкирівка користуються цим пішохідним мостом. Реконструкція має дуже важливе значення для нашого міста», – сказав Костянтин Бармін.

Раніше в Чугуєві був підвісний міст, а тепер – вантовий, який також є типом підвісного мосту, але складається з одного або більше пілонів, що сполучені з дорожнім полотном за допомогою прямолінійних сталевих канатів – вантів. На відміну від підвісних мостів, де дорожнє полотно підтримується канатами, прикріпленими до натягнутих уздовж усього мосту тросів, у вантових мостів дорожнє полотно з'єднується безпосередньо з пілоном.

«У проєктуванні передбачили облаштування оглядового майданчика, аби об’єкт був привабливіший для відвідувачів, – розповів Костянтин Бармін. – Ми розуміли, що це буде не тільки інфраструктурний об’єкт, який з’єднує 2 мікрорайони з центральною частиною міста, а й знаковий, наприклад, для молодят, які будуть тут фотографуватися».

Також міст оздобили освітленням для прохідної частини і додали декоративне освітлення на ванти і канати.

«З моєї точки зору, цей міст – взагалі візитна картка Чугуєва. Дуже багато людей влаштовує тут зустрічі, особливо молодь. Ми з моєю родиною теж часто ним ходимо, адже живемо в Зачугівці. Хочу сказати велике спасибі тим людям, які робили цей міст», – поділилася враженнями місцева жителька Тетяна.

Крім пішохідного мосту, до Програми Президента «Велике будівництво» на Чугуївщині у 2021 році також увійшли: фізкультурно-оздоровчий комплекс, приймальне відділення центральної районної лікарні та амбулаторія загальної практики-сімейної медицини в с. Кам'яна Яруга.

Більше фото.