Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Боксери Харківщини завоювали 6 медалей на молодіжному Євро

Боксери Харківщини завоювали 6 медалей на молодіжному Євро

На чемпіонаті Європи з боксу харківські спортсмени вибороли 2 золоті, 1 срібну та 3 бронзові нагороди.

Змагання проходили з 15 по 23 жовтня в Чорногорії. Участь у чемпіонаті брали 339 спортсменів та спортсменок віком до 18 років із 38 країн.

За підсумками змагань збірна України завоювала 3 золоті, 4 срібні та 7 бронзових нагород. З них 6 медалей, в тому числі 2 золоті, були на рахунку харківських боксерів.

В ваговій категорії до 54кг чемпіоном Європи став харків’янин Айдер Абдураімов. На шляху до золотої медалі він переміг суперників з Латвії, Словаччини, Іспанії та у фіналі одноголосим рішенням суддів 5:0 переміг Георгія Саджая з Грузії.

Ще одну золоту медаль чемпіонату завоювала в змаганнях серед жінок харків’янка Вероніка Накота. У ваговій категорії до 70кг вона у півфіналі перемогла суперницю з Ізраїлю, а у фінальному поєдинку - росіянку Анастасію Демурчян.

За крок до чемпіонського титулу зупинився Матвій Ражба. У ваговій категорії до 80кг він здолав суперників з Латвії, Італії та Голландії, але у фіналі 2:3 поступився росіянину Олександру Грунічеву.

Бронзовими призерами стали: Руслан Цикало (вагова до 57 кг), В’ячеслав Бригаденко (вагова до 71кг) та Олександр Балабін (вагова до 75 кг).

В загальнокомандному заліку збірна України посіла друге місце.

Теги