Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани дзюдо Харківщини здобули 3 золоті, 1 срібну та 1 бронзову медалі чемпіонату світу

Ветерани дзюдо Харківщини здобули 3 золоті, 1 срібну та 1 бронзову медалі чемпіонату світу

Чемпіонат світу з дзюдо серед ветеранів відбувся з 21 по 24 жовтня в столиці Португалії Лісабоні.

Участь в змаганнях взяли близька 400 дзюдоїстів із 43 країн світу, а за його підсумками збірна України здобула 23 нагороди, в тому числі 7 золотих.

Одну з цих золотих медалей виборов начальник Управління у справах молоді та спорту ХОДА Костянтин Ананченко. В віковій категорії М3 у вазі до 81кг він успішно провів чотири поєдинки, в яких переміг суперників з Росії, Казахстану й Бразилії та у фіналі - ще одного представника Казахстану Алмаса Атаєва.

В цій же віковій групі у ваговій категорії понад 100 кг чемпіоном став харків’янин Дмитро Селезень, який переміг борців з Росії, Азербайджану та Грузії. 

Ще одну золоту медаль чемпіонату світу Харківщині приніс Віктор Савінов. В віковій групі М4 в ваговій категорії до 90кг він переміг суперників з Нідерландів, Марокко та Бразилії.

Срібним призером чемпіонату в віковій групі М1 у вазі понад 100 кг став Микола Терещенко. Чемпіоном в цій категорії став португалець Діого Сілва.

Бронзову медаль в віковій групі М3 в ваговій категорії до 90 кг завоював харківський дзюдоїст Денис Стеценко.

За підсумками чемпіонату збірна України посіла друге загальнокомандне місце, поступившись лише господарям змагань португальцям.