Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У дитячому садочку «Теремок» кладуть цеглу на другому поверсі

У дитячому садочку «Теремок» кладуть цеглу на другому поверсі

Новий корпус ясел-садочка №3 «Теремок» у Пісочинській громаді зводять у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Окрім спорудження нового корпусу, планують утеплити фасад і дах уже наявної будівлі, що дозволить економити до 30% енергоресурсів. Ці приміщення збудовані понад 30 років тому.

За словами Пісочинського селищного голови Олега Чернобая, у громаді діють 5 садочків і найбільший з них – це «Теремок». Наразі заклад відвідують приблизно 500 дітей, а завдяки будівництву нового корпусу дитсадок зможе додатково прийняти 120 дітей.

«Для нашої громади – це дуже важливий об’єкт, бо існує черга до садочка. Роботи розпочаті в межах Програми Президента України «Велике будівництво» 2 серпня і зараз уже практично збудовано перший поверх. Уже переходимо до 2 поверху. Також проводяться всі комунікації», - повідомив Олег Чернобай.

До кінця поточного року планують повністю завершити каркас і покрівлю будівлі, а також встановити вікна і двері.

Як розповів виконроб Олександр Звягінцев, будівництво нового корпусу дитячого садочка проходить навіть швидше затвердженого графіку.

«Нині робимо кладку цегли першого поверху, монтаж плит перекриття, а також розпочали кладку цегли на другому поверсі. Паралельно проводимо прокладання інженерних мереж: водопровід, каналізацію, електрику, тепломережі. Наразі на будівництві задіяно до 20 осіб», - сказав Олександр Звягінцев.

Відкрити новий корпус планують до 1 вересня наступного року.

«Хочу висловити слова подяки за те, що саме наш об’єкт було обрано і включено до Програми «Велике будівництво» Президента України, бо в нас дуже багато молодих сімей із дітьми. У такий спосіб ми зможемо розв’язати проблему з нестачею місць», - наголосив Пісочинський селищний голова.

Також Олег Чернобай зазначив, що в межах «Великого будівництва» на території Пісочинської громади реалізується проєкт зі зведення нового басейну. Наступного року до Президентської Програми ще планують подати проєкт із будівництва стадіону.