Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дергачах закінчують ремонт правої частини мосту

У Дергачах закінчують ремонт правої частини мосту

Капітальний ремонт мосту через річку Лопань на дорозі Дергачі - Дворічний Кут проходить у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Наразі на завершальній стадії – роботи з ремонту опор нижньої частини мосту.

Як зазначив начальник відділу будівництва ДП «Дороги Харківщини» Олександр Костенко, також закінчують роботи на правій частині мосту.

«Потім проводитимо роботи з монтажу знесеної опалубки і монолітної плити. Права частина вже на завершальному етапі, там залишилося встановити бар’єрне огородження. Основні роботи зараз проводяться з лівої частини», - розповів Олександр Костенко.

Окрім цього, на мосту встановлять сучасне освітлення на сонячних панелях.

«Серед особливостей будівництва можу назвати те, що забивали палі приблизно глибиною 14 метрів і повністю в сорочку взяли опори. Також розширили міст: до цього було 6 метрів, а після реконструкції стане 7 метрів. Далі монтуватимемо нові металеві балки і зверху покладемо металеву плиту, а також нове покриття. Після цього встановимо перильне та бар’єрне огородження, додамо освітлення і тротуар для пішоходів», - зазначив Олександр Костенко.

Міст було збудовано у 1967 році і з того часу його капітально не ремонтували.

Водій Іван помітив позитивні зміни на шляху, що пролягає через міст.

«Ситуація з дорогами покращилася, особливо з цим мостом. Уже зробили половину мосту, тепер буде набагато зручніше їздити. Я вважаю, що правильно роблять», - сказав Іван.

Будівництво на об’єкті розпочали в квітні, здати його в експлуатацію планують до кінця цього року.