Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Книгу пам’яті загиблих добровольців-захисників України передали до Харківської ОДА

Книгу пам’яті загиблих добровольців-захисників України передали до Харківської ОДА

Напередодні Дня захисників і захисниць України, 13 жовтня, в ХОДА презентували Книгу пам’яті добровольців-захисників.

Начальниця відділу в Харківській області Міністерства у справах ветеранів України Олена Знаткова передала Книгу пам’яті заступникові голови ХОДА Михайлу Черняку.

«Сьогодні ми вручаємо Книгу пам’яті, в яку занесені 78 прізвищ добровольців, що загинули в період з 2014 по 2021 роки. Ця книга була зроблена у Міністерстві у справах ветеранів разом з волонтерами і всіма тими, хто допомагав армії у цей період», - розповіла Олена Знаткова.

Михайло Черняк зазначив, що в цій Книзі відображаються добровольці-захисники України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави під час війни, яка досі триває.

«Книга є дуже символічна, адже є велика кількість чистих сторінок. Сподіваюся, що вони залишаться чистими. Напередодні свята ми маємо вшанувати всіх загиблих захисників і захисниць нашої держави, адже ці люди – герої сучасності, які віддали найцінніше, що у них є – це життя», - сказав Михайло Черняк.

Як зауважив начальник Управління у справах ветеранів Харківської ОДА Олег Пуль, всі імена, які згадуються у Книзі, є у відповідних електронних реєстрах, але ще не було такого повноцінного видання, в якому зібрані імена саме добровольців-захисників України.

«У цій Книзі пам’яті можуть бути не всі загиблі, оскільки деякі захисники ще вважаються зниклими безвісти, й точно невідома їхня доля. Дуже важливо, що створили таку Книгу для збереження пам’яті про бійців. Харківська ОДА отримала її, й невдовзі ми вирішимо, де розмістити Книгу, щоб громадськість могла ознайомитися з нею. Адже нині це єдиний екземпляр на Харківщині», - додав Олег Пуль.