Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Після реконструкції в межах «Великого будівництва» Близнюківська лікарня стане енергоощадною

Після реконструкції в межах «Великого будівництва» Близнюківська лікарня стане енергоощадною

Завдяки утепленню фасаду економія енергоресурсів складе понад 30%.

Роботи в Близнюківській центральній районній лікарні проходять у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Цього року відновлюють головний корпус та харчоблок. За словами заступника генерального директора КП «Близнюківська центральна районна лікарня» Миколи Грушака, нині територію асфальтують. Також монтують лінії електропередачі.

«На сьогодні 80% асфальту укладено. Стіни вже готові до фарбування, тож до грудня головний корпус згідно з планом робіт буде здано в експлуатацію. У харчоблоку зараз утеплюють фасад, також готуємося до внутрішніх робіт», - зазначив Микола Грушак.

Також він додав, що в лікарні використовували нові технології зі встановлення вентиляції.

«Особливе в закладі – це вентиляція. Тобто на кожну будівлю зроблено тепловий вузол з додатковими насосами, що дозволяє нормалізувати тиск. Також було зроблено підкачування води», - сказав заступник гендиректора Близнюківської лікарні.

Зокрема, Микола Грушак повідомив, що на території лікарні за кошти міської влади планують побудувати каплицю. Цього року вже зроблено фундамент. Окрім цього, завдяки коштам Близнюківської громади буде встановлено комп’ютерний томограф.

«Хочу додати, що в проєкті реконструкції головного корпусу передбачено зробити спеціальне приміщення для комп'ютерного томографа. Тобто вже ремонтується приміщення, щоб цей апарат можна було розмістити», - розповів Близнюківський селищний голова Геннадій Король.

Також Геннадій Король наголосив, що реконструкція у межах Програми Президента «Велике будівництво» дуже важлива для їхньої громади.

«Усі нововведення з перетворення старого корпусу на сучасний потрібні першочергово для того, щоб пацієнти могли отримати якісні послуги. І самому персоналу тут буде приємніше працювати. Тоді пацієнт бачитиме усміхненого лікаря й захоче лікуватися в закладі. Тому питання реконструкції приміщення – це не тільки ошатна прекрасна будівля, це фахівці, які хочуть тут працювати, пацієнти, які йдуть сюди в комфортні умови, а за ними спрямовуються кошти НСЗУ. Це так само впливатиме на успішність громади», - прокоментував Близнюківський селищний голова.

Більше фото.