Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині кількість зроблених щеплень проти COVID-19 наближається до мільйона

На Харківщині кількість зроблених щеплень проти COVID-19 наближається до мільйона

Про хід вакцинальної кампанії в Харківській області 11 жовтня під час брифінгу розповів директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максим Хаустов.

«На сьогодні зроблено 966 894 щеплень – 19 % дорослого населення в регіоні вакциновано. 25% - отримали хоча б одну дозу, - надав дані Максим Хаустов. – Двома дозами вакциновано 56% медичних працівників і однією дозою – 71%. По освіті – маємо 54% - осіб, які пройшли повний курс щеплення, і 88% щеплені однією дозою».

Також директор Департаменту нагадав, що зараз вакцинальна кампанія активно проходить у відділеннях «Укрпошти», де щеплення можуть отримати пенсіонери та інші громадяни.

«Складено графік, за яким проходить вакцинація у цих відділеннях. Але в повному обсязі працюють пункти щеплення та центри масової вакцинації. Усі можуть туди звертатися, і якщо це так звані маломобільні групи – вони можуть звертатися особисто до свого сімейного лікаря, і їм буде забезпечено вакцинування на дому», - сказав Максим Хаустов.

Очільник Департаменту також зазначив, що в стаціонарах області знаходиться 235 вакцинованих осіб, що становить 4% від загальної кількості тих, хто захворів. Кожного дня, крім вихідних, в області та місті робиться від 10 до 12 тисяч щеплень. Громадянам доступні такі вакцини: Pfizer, AstraZeneca, CoronaVac.

«Ще раз прошу кожну людину віднестися до ситуації із соціальною відповідальністю. Якщо ми не будемо контролювати себе в плані носіння масок або вакцинації, нам буде важко впоратися із цією хворобою. Ще раз усіх закликаю зробити щеплення від цієї небезпечної хвороби», - звернувся до мешканців Харківщини Максим Хаустов.