Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Після об’єднання «Електроважмаш» та «Турбоатом» перейдуть до управління уряду

Після об’єднання «Електроважмаш» та  «Турбоатом» перейдуть до управління уряду

Відповідне розпорядження видав Кабінет Міністрів України. Про це повідомив керівник Харківської ОДА Олександр Скакун.

Фонд держмайна України передасть Кабінету Міністрів України контрольний пакет акцій АТ «Українські енергетичні машини» (таку назву отримав харківський «Турбоатом», до якого зараз приєднують «Електроважмаш»). Олександр Скакун назвав дуже важливим таке рішення уряду.

«Вирішити низку питань – швидко та якісно - можливо лише за наявності прямого контакту з Кабміном. Адже в його підпорядкуванні також знаходяться основні національні замовники наших промгігантів – Енергоатом та Укргідроенерго», - пояснив керівник Харківської ОДА.

Він відзначив, що обласна державна адміністрація протягом року вела роботу для реалізації такого плану дій.

«Упевнений, що це – саме той шлях, який дозволить «відвести від краю прірви» «Електроважмаш», який ледь не пішов в історію, як десятки промислових підприємств сучасної України», - наголосив Олександр Скакун.

Очільник ХОДА також повідомив, що керівником об’єднаного підприємства буде багаторічний гендиректор «Турбоатому» Віктор Суботін.

«Думаю, ніхто на Харківщині не має сумнівів у його досвіді, управлінських якостях та розумінні, як розвивати енергетичне машинобудування», - зауважив Скакун.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України своїм Розпорядженням від 26 серпня 2021 року № 1005-р погодив  реорганізацію Акціонерного товариства «Завод «Електроважмаш» шляхом приєднання до Акціонерного товариства «Турбоатом».