Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ще дві лікарні долучилися до госпітальної бази тих, що приймають хворих на COVID-19

На Харківщині ще дві лікарні долучилися до госпітальної бази тих, що приймають хворих на COVID-19

З резерву виведені Вовчанська ЦРЛ та Ізюмська центральна міська лікарня Піщанської Богоматері.

Розпорядження про долучення цих медзакладів до лікарень, у яких надають допомогу хворим на СOVID-19, було прийнято 7 жовтня. Про це розповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час брифінгу.

Так, станом на 8 жовтня на Харківщині кількість «ковідних» лікарень склала 21. За даними Михайла Черняка, лікарні у Вовчанську та Ізюмі готуються до прийому хворих на СOVID-19.

«Під час проведених нарад, у тому числі з профільним міністерством, було зазначено, що лікарні, які долучаються до роботи, виходячи з епідситуації, відразу повинні включатися на допомогу людям», - зазначив Михайло Черняк.

Так, у Ізюмській лікарні додаються 160 ліжок, у Вовчанській – 50. Загальна ж кількість ліжок, що виділені для лікування хворих на СOVID-19, складає 4614.

«За великим рахунком ми повертаємося до попередньої госпітальної бази, яка працювала в минулу хвилю. На сьогодні фактично використовується близько 4,5 тисячі загального «ковідного» ліжкового фонду. По місту Харкову є, безумовно, певна напруга, виходячи з концентрації людей. Що стосується забезпечення киснем, то 2800 ліжок уже забезпечено потоковим киснем, і робота зі збільшення кількості таких точок триває. Тому загалом ситуація складна, але контрольована», - сказав заступник голови ХОДА.

Нагадаємо, також до переліку лікарень, у яких надають допомогу хворим на СOVID-19, долучилася Харківська клінічна лікарня на залізничному транспорті №2. Це ще 200 додаткових ліжок. Станом на 14:00 8 жовтня в ній уже перебувають 98 хворих та осіб з підозрою на коронавірусну хворобу.