Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 2800 осіб, які госпіталізовані на Харківщині з COVID-19, лише 154 вакциновані

З 2800 осіб, які госпіталізовані на Харківщині з COVID-19, лише 154 вакциновані

Такі дані навів під час брифінгу 6 жовтня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

Двома дозами вакцини проти COVID-19 у регіоні вже щеплено 390 289 осіб. Хоча б однією дозою - 24% від загальної кількості дорослого населення Харківської області.

«У тій лікарні, де ми зараз зустрічаємось, в обласному госпіталі ветеранів війни, зі 143 шпиталізованих - лише троє людей, які пройшли вакцинацію. Абсолютна більшість з тих, хто потрапляє в лікарню, - невакциновані. Наприклад, загалом сьогодні госпіталізовано 2800 осіб, з них лише 154 особи були щеплені різними вакцинами», - наголосив Михайло Черняк.

Він також звернув увагу на громади, які займають провідні позиції за вакцинацією населення. Зокрема, в Пісочинській і Роганській громадах Харківської області вакциновано 54% населення. Наближаються до 50% вакцинованих: Оскільська громада - 48% і Куньєвська громада - 40% (Ізюмський район); Печенізька громада - 43% (Чугуївський район), Первомайська громада - 42% (Лозівський район).

«У Липецькій громаді станом на сьогодні 96% вакциновано дорослого населення. У нас багато громад, які фактично на межі перетинання 50-відсоткового показника. Тому хочу зазначити: вакцинація є єдиним дієвим заходом, який дозволяє сьогодні уникнути важкого перебігу хвороби. Сама вакцина не рятує від зараження, але вона стовідсотково дозволяє переносити цю хворобу в легшій формі», - зазначив Михайло Черняк.