Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмському ліцеї № 2 впроваджують енергоощадні заходи

В Ізюмському ліцеї № 2 впроваджують енергоощадні заходи

Утеплення фасаду та заміна даху над харчоблоком і спортзалом реалізують у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У будівлі Ізюмського ліцею №2 проводять повний комплекс робіт із енергомодернізації.

«Хочу зазначити, що якраз цей об'єкт є яскравим прикладом співпраці державної влади, обласної державної адміністрації та міської влади. Роботи з енергозбереження розпочалися в ліцеї ще у 2017-2018 роках. Тоді за підтримки Німецької компанії GIZ було проведено капітальний ремонт даху, замінено вікна та двері, систему опалення тощо», - розповів секретар Ізюмської міської ради Костянтин Петров.

Окрім цього, у 2021 році на проведення поточного ремонту підлоги в Ізюмському ліцеї № 2 виділялися кошти з міського бюджету. А завдяки «Великому будівництву» в закладі завершать усі необхідні роботи з енергоощадження.

«Завдяки Програмі «Велике будівництво» в нас уже був на початок цього року розроблений проєкт з завершення енергомодернізації: утеплення фасаду. У межах програми ми отримали допомогу з обласного бюджету - 14 млн грн», - прокоментував Костянтин Петров.

Загальна площа фасаду ліцею становить приблизно 2100 кв. м. Зараз на даху харчоблоку та спортзалу демонтують старе покриття та роблять стяжки.

За словами виконроба Юрія Назарова, також буде утеплено цоколь, а утеплення даху відбуватиметься з наступним покриттям мембраною.

«На об’єкті зараз задіяно приблизно 17 робітників, але будемо додавати людей. І фасад, і покрівля утеплюються, що дозволить економити на опаленні», - сказав Юрій Назаров.

Як повідомив виконроб, сам фасад матиме зелений відтінок, також його прикрашатимуть різноманітні фігури.

Учениця 11-А класу ліцею Катерина Андрєєва говорить, що найважливіше в реконструкції - те, що відтепер буде тепло та красиво.

 «Приємно ходити в красиву школу. Головне, щоб наша будівля була в гарному стані. Я пам'ятаю, що колись у початковій школі нам було холодно сидіти на уроках, тому доводилося одягати куртки. Тож, звичайно, утеплення будівлі посприяє навчальному процесу», - розповіла Катерина Андрєєва.