Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун провів нараду із правоохоронцями щодо забезпечення проведення місцевих виборів у Харкові

Олександр Скакун провів нараду із правоохоронцями щодо забезпечення проведення місцевих виборів у Харкові

Нарада з представниками правоохоронних органів відбулася 4 жовтня.

На початку обговорення керівник Харківської ОДА підкреслив, що в найближчий місяць правоохоронні органи регіону мають приділити максимальну увагу забезпеченню виборчого процесу на виборах міського голови Харкова. Олександр Скакун наголосив, що виборча кампанія та сам процес голосування мають відбутися без фальсифікацій і з дотриманням громадського порядку.

«Необхідно забезпечити дотримання всіх норм карантинних обмежень під час голосування. Ми з вами повинні вжити вичерпних заходів для того, щоб все відбулося в межах чинного законодавства», - акцентував Олександр Скакун.

Він також нагадав, що дільниці для голосування працюватимуть 31 жовтня з 8:00 до 20:00. А самі результати голосування мають оприлюднити до 12 листопада.

«Правоохоронні органи мають бути пильними протягом усієї виборчої кампанії. Особливо необхідно звернути увагу на період з 29 по 30 жовтня, коли вже заборонено оприлюднювати чи поширювати результати опитування громадської думки, пов’язаної з виборами», - сказав Олександр Скакун.

Крім цього, під час наради розглянули питання щодо безпечного проведення виборів в умовах карантину. Так, наприклад, пацієнти, які виявили бажання голосувати вдома, та хворі на коронавірусну хворобу, що перебувають на амбулаторному лікуванні й самоізоляції, мають надати до виборчої комісії довідку про стан здоров’я. Потім дільнична виборча комісія ухвалить рішення щодо включення людини у витяг зі списку виборців для голосування за місцем перебування.

«Також члени комісії, які будуть пересуватися з переносною скринькою у день виборів по домівках людей, мають дотримуватися усіх карантинних норм. Їм також важливо гарантувати безпеку, адже всі голоси мають бути пораховані правильно», - зазначив Олександр Скакун.