Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Харківський регіон геополітично важливий для США» - Олександр Скакун зустрівся з Крістіною Квін

«Харківський регіон геополітично важливий для США» - Олександр Скакун зустрівся з Крістіною Квін

1 жовтня на Харківщині перебуває тимчасово повірена в справах Сполучених Штатів Америки в Україні Крістіна Квін.

Вона зустрілася з керівництвом Харківської області – очільником ХОДА Олександром Скакуном та головою Харківської облради Тетяною Єгоровою-Луценко.

Під час зустрічі обговорили економічну та безпекову ситуацію на Харківщині, стан захворюваності на COVID-19 та вакцинацію від нього, а також позначили напрямки подальшої співпраці.

«Харківський регіон важливий для США. Це питання геополітики, - підкреслив у ході зустрічі Олександр Скакун. - Росія не полишила планів щодо України та свої терористичні плани - щодо Харківського регіону. У 2014 році саме Харків міг стати столицею Новоросії. Ця частина України – не тільки Донецьк і не тільки Луганськ – мала відійти під протекторат Росії. Я особисто бачив тут багато російських представників спеціальних служб і таких, як Гіркін та Моторола, які в 2014 році розхитали ситуацію в Донецьку та Луганську. Але всі вони на початку – Гіркін, Моторола – всі вони були в Харкові. І це задокументовано. Тому я запевняю вас на 100%, що зараз Федеральна служба безпеки Російської Федерації та Головне розвідувальне управління РФ націлені на те, щоб у майбутньому все ж таки зробити тут Новоросію».

Керівник Харківської ОДА відзначив, що єдина вірна стратегія щодо запобігання подібному розвитку подій – зробити регіон сильним і незалежним.

«Якщо ми зробимо Харківський регіон сильним, ефективним та незалежним від Російської Федерації – у тому числі, що дуже важливо, в енергетичній сфері – то ми зробимо все, щоб відірвати й Харківський регіон, і Україну від сьогоднішньої Російської Федерації, яка має, на мій погляд, злочинний режим. І Путін не зможе реалізувати свої плани на території Харківського регіону та України в цілому», - акцентував Олександр Скакун.

Підбиваючи підсумки зустрічі, головними напрямками співпраці з США керівник області назвав економіку, правоохоронні органи та енергетичну безпеку.

«І, якщо казати про економіку, то чекаємо на інвесторів із США на території Харківського регіону – ми зробимо для них усе, щоб вони були ефективними», - сказав Олександр Скакун.