Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Пісочинській школі провели позапланову навчальну евакуацію

У Пісочинській школі провели позапланову навчальну евакуацію

Ініціював перевірку готовності закладу до надзвичайної ситуації 24 вересня директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОДА Іван Сокол.

«Аби перевірити дотримання співробітниками Пісочинської ЗОШ І-ІІІ ступенів правил пожежної безпеки, готовності освітян до евакуації дітлахів у разі настання надзвичайної ситуації та реальний стан евакуаційних виходів у закладі, я поставив чітку умову: відвідування школи буде раптовим та неупередженим», - підкреслив Іван Сокол.

Педагоги навчального закладу підтвердили свій високий професіоналізм - учні закладу швидко та організовано залишили будівлю у визначений термін. Слід також звернути увагу, що комісія з перевірки ускладнила завдання: наступною перепоною визначили «витік хлору», а центральні сходи - перекрили.

«І з цією уявною проблемою освітяни впорались на «відмінно» та виконали всі заходи задля безпеки дітей, - розповів Іван Сокол. - Керівництво області та району висловили вдячність педагогам за злагоджену роботу під час надзвичайної ситуації, яка збереже наших дітей від біди. Ми вкотре підтвердили свій девіз: якщо завдяки нашій роботі ми врятуємо життя хоча б однієї людини, то ми працюємо не даремно!».

Директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОДА додав, що керівництво області тримає на контролі ситуацію з готовності закладів до можливої надзвичайної ситуації, тож і надалі за дорученням голови ХОДА Олександра Скакуна проводитиме такі позапланові перевірки у закладах.