Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Змієві відкрили новий корпус дитячого садочка

У Змієві відкрили новий корпус дитячого садочка

Завдяки реконструкції у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» дошкільний навчальний заклад додатково зможе прийняти 100 дітлахів.

20 вересня в урочистому відкритті нового корпусу Зміївського дитячого садочка №2 взяв участь заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам.

Від імені очільника Харківської ОДА Олександра Скакуна він привітав усіх присутніх з відкриттям нового корпусу дитсадка та наголосив, що нині в межах Програми Президента України «Велике будівництво» проводиться робота на багатьох інфраструктурних об’єктах області: дошкільних і шкільних закладах, об’єктах охорони здоров’я та спорту.

«Роботи в дитячому садочку проходили ще з 2018 року. Важливо відзначити, що завдяки відкриттю корпусу ми на 90% розв’язуємо соціальну проблему – уникаємо черг у садочок. У закладі роботи проводилися комплексно: були виконані роботи з енергозбереження, реконструкції фундаменту, крівлі, внутрішні роботи тощо. Заклад повністю відповідає вимогам інклюзії, які необхідні сьогодні під час відкриття будь-якого об’єкта», - зазначив Михайло Харнам.

Також заступник голови ХОДА нагадав, що на Харківщині в межах Програми «Велике будівництво» вже реконструйовано школу в с. Пархомівка, дитячий садочок у смт Мала Данилівка, а нині триває зведення нового корпусу дитячого садочка в смт Пісочин.

«Хотів би подякувати керівництву області, яке нас підтримало. Адже самому місту складно впроваджувати такі об'єкти. Також хотілося б згадати, як місяць тому ми з вами були свідками відкриття Чемужівської амбулаторії, а сьогодні ми вже запускаємо чудовий корпус нашого дитячого садочка №2. Першочергово це майже прибере черги в дитячі садочки міста», - розповів Зміївський міський голова Павло Голодніков.

Як повідомила директорка КЗ «Зміївський заклад дошкільної освіти (ясла - садок) №2» Юлія Бондаренко, наразі черга в дитсадок становить 156 дітей. Загалом на сьогодні в закладі виховують 260 дітей, а від завтра його відвідуватимуть уже 310 осіб.

«На реконструкцію дитячого садочка ми чекали з 2011 року, коли мене призначили директором дошкільного закладу. Тоді попереджали, що у планах – ще один корпус і додаткові 4 вікові групи. Дуже довго чекали. І нарешті завтра у нас працюватимуть додатково в новому корпусі 2 інклюзивні групи, молодша і старша, а також 3 середні групи переїдуть у цей корпус. Тобто додатково у нас відкриється 4 групи кожної паралелі: раннього віку, молодша, середня і старша групи. Ми вже набрали дітей і чекаємо всіх у новому корпусі», - сказала Юлія Бондаренко.

Зокрема, у дошкільний заклад приїжджають діти із навколишніх населених пунктів: с. Чемужівка, пгт Зідьки тощо.

«Дуже важливо, що в закладі дошкільної освіти з’явився ізолятор для дітей, які потребують медичної допомоги, він оснащений відповідно до санітарних норм. Також ресурсна кімната має велике значення, кабінети для роботи фахівців, зокрема для дітей зробили теплу підлогу на 1 поверсі, поставили рекуператори», - додала директорка Зміївського дитячого садка №2.

Мама 3-річної Златослави Вікторія Філіпенко також із нетерпінням чекала на відкриття нового корпусу дитячого садочка.

«Уже незабаром дітлахи зможуть отримувати новий багаж знань, умінь і навичок, який їм необхідний, у стінах новенького закладу, гратися на новеньких спортивних майданчиках, сидіти за новенькими партами. Створено надзвичайно комфортні умови, які пристосовані для сучасних потреб дітлахів. Думаю, вони будуть у захваті. Хочеться ще раз подякувати представникам влади, депутатам, спонсорам, забудовникам, членам колективу дитячого садочка і всім тим, хто підтримував і допомагав у зведенні нового корпусу дитсадка», - поділилася враженнями Вікторія Філіпенко.