Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представництво МЗС на Харківщині сприятиме залученню в регіон інвестицій

Представництво МЗС на Харківщині сприятиме залученню в регіон інвестицій

Відкриття та подальшу роботу представництва керівник Харківської ОДА Олександр Скакун обговорив із держсекретарем МЗС України Олександром Баньковим.

17 вересня Олександр Баньков відвідав Харківщину, зокрема, для того, щоб вирішити низку організаційних питань у справі відкриття представництва МЗС у місті Харків. 

«Дуже радий сьогодні перебувати у місті Харкові у зв’язку з обговоренням із представниками обласної та міської влад питання реалізації рішення Уряду України - розпорядження від 1 вересня про заснування представництва Міністерства закордонних справ у місті Харкові. Треба сказати, що свого часу представництво на Сході України існувало в місті Донецьку і функціонувало воно до відомих подій конфлікту із Російською Федерацією. На сьогодні ми відновлюємо роботу представництва на східній частині України», - відзначив держсекретар МЗС України. 

Він також пояснив, що за своїм функціоналом установа матиме й представницькі функції, тобто займатиметься комунікацією, координацією діяльності іноземних дипломатичних представництв у місті Харкові та регіоні. Зокрема – комунікуватимуть із місією ОБСЄ, яка працює на Сході України, на окупованих територіях Донбасу. Також представництво допомагатиме місцевій владі в реалізації міжнародних і транскордонних, інвестиційних проєктів та приверненні до Харківщини більшої уваги іноземних партнерів. 

«Ми налаштовані на дуже ефективну співпрацю з Міністерством закордонних справ, - прокоментував Олександр Скакун. - Президент України Володимир Зеленський налаштовує нас на роботу в напрямку залучення інвестицій. Саме це представництво в місті Харкові, в Харківській області – це буде такий фундамент і для переговорів із інвесторами, й для всіх міжнародних відносин із нашими партнерами». 

Олександр Скакун повідомив, що для представництва МЗС у Харкові вже підібрали можливі варіанти розташування. 

«Сподіваюся, що зможемо реалізувати домовленості вже найближчим часом і започаткувати практичну роботу цього представництва після реалізації всіх процедурних питань», - сказав Олександр Баньков. 

Нагадаємо, розпорядження про створення в Харкові представництва Міністерства закордонних справ Кабінет Міністрів України схвалив 1 вересня. Представництво МЗС на території України входить до системи органів дипломатичної служби й утворюється в регіоні, де діють іноземні консульські установи чи представництва міжнародних організацій. Нині МЗС має представництва в Одесі, Львові та Ужгороді.

Теги