Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун зустрівся з делегацією Республіки Албанія

Олександр Скакун зустрівся з делегацією Республіки Албанія

Харківщина стала першим регіоном, який відвідав після свого приїзду в нашу країну Тимчасово повірений у справах Республіки Албанія в Україні Адхурім Ресулі.

На початку зустрічі очільник ХОДА Олександр Скакун зазначив, що керівництво Харківської області налаштоване на ефективне, якісне співробітництво з Республікою Албанія в тих галузях, які будуть цікаві обом сторонам. 

Також керівник обласної державної адміністрації запевнив, що попри близькість до військових дій на Сході країни, в Харківській області ситуація стабільна й під повноцінним контролем України. 

«З 2014 року ми перебуваємо в кільці дестабілізації, але ситуація на сьогодні контрольована, із середини 2015 року вона взята під повноцінний контроль України. І ми готові й надалі захищати як регіон, так і Україну», - підкреслив Олександр Скакун. 

Тимчасово повірений у справах Республіки Албанія в Україні Адхурім Ресулі зауважив, що він добре знає про події, які відбувалися в Харкові у березні 2014 року, зокрема, відзначив особисту роль у тих подіях нинішнього керівника ХОДА. 

«Не дивлячись на те, що Харківський регіон розташований поруч із зоною конфлікту, ви змогли відстояти територію в 2014 році і, звичайно, це є підставою для того, щоб розвивати економіку регіону», - сказав пан Адхурім Ресулі. 

Він також наголосив, що Албанія завжди підтримувала й підтримує Україну, її цілісність і незалежність.

Щодо подальших напрямів співпраці Харківської області з Республікою Албанія учасники зустрічі виділили, зокрема, галузі економіки, освіти та туризму. Так, Олександр Скакун звернув увагу делегатів на завод «Турбоатом», який міг би бути корисним у взаємодії з компаніями Республіки Албанія в галузі енергетики. Також керівник ХОДА запропонував розглянути можливість оздоровлення та реабілітації в Албанії українських учасників бойових дій. Йшлося також про шляхи розвитку співпраці у вищій освіті, зокрема стажування, обміни студентами і викладачами, особливо в галузі готельного, туристичного комплексу і бізнесу. 

«У будь-яких галузях, де наші країни можуть стикатися, знаходити спільні точки, ми готові починати працювати з Почесним консулом Республіки Албанія в Харкові Шахіном Омаром і виводити їх на більш високий рівень. Ми готові реалізовувати всі починання та налаштовані доводити кожен проєкт до логічного завершення», - підкреслив Олександр Скакун.