Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОДА обговорили ефективність використання держмайна в області

У Харківській ОДА обговорили ефективність використання держмайна в області

15 серпня відбулася зустріч представників облдержадміністрації та Фонду державного майна із бізнес-асоціацією Харківщини.

Захід пройшов під керівництвом директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ОДА Петра Лашина.

«Вважаю, що нашим першочерговим завданням на сьогодні є обговорення ситуації, що склалася в державному секторі з активами – майном, яке не використовується власниками. Хочеться почути ваші питання та побажання, як нам та Фонду більш ефективно співпрацювати», - звернувся до присутніх Петро Лашин.

Начальник регіонального відділення Фонду державного майна Дмитро Безпалов презентував представникам бізнесу результати діяльності відділення. Зокрема, він наголосив, що значна частка державного майна використовується неефективно.

«Фонд держмайна ставить за мету приватизувати або здавати в оренду об’єкти інфраструктури, які використовуються неефективно. Приватизація таких об’єктів - це боротьба з корупцією та залучення приватних інвесторів. Запрошуємо вас приєднатися до трансформації неефективних державних активів у ефективні», - зазначив Дмитро Безпалов.

Також 15 вересня в ХОДА відбулося засідання Робочої групи з питань ефективності використання державного майна в Харківській області. 

На нараді йшлося, зокрема, про стимулювання процесів приватизації в Харківській області. Крім того, члени Робочої групи обговорили стан передачі державного майна, що не увійшло до статутного капіталу господарських товариств у процесі приватизації в комунальну власність.

Теги