Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антикорупційну програму ХОДА обговорили із громадськістю

Антикорупційну програму ХОДА обговорили із громадськістю

Круглий стіл щодо обговорення проєкту Антикорупційної програми ХОДА на 2021-2023 роки пройшов 14 вересня за участю представників громадських організацій Харківської області.

Як зазначив начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції ХОДА Костянтин Ісаєв, метою заходу було вивчення громадської думки щодо проєкту Антикорупційної програми та внесення нових пропозицій до неї.

«Під час розробки проєкту програми, коли проводилася оцінка корупційних ризиків, від громадськості вже надходили певні пропозиції. Вони були враховані під час роботи над програмою. Після оприлюднення програми на сайті ХОДА ми проводимо круглий стіл, щоб люди могли висловити свою думку про запропоновані заходи з реалізації програми. За результатами цього круглого столу програму буде запропоновано для затвердження очільнику Харківської ОДА Олександрові Скакуну», - зазначив Костянтин Ісаєв.

Після цього, за словами Костянтина Ісаєва, програму передадуть на затвердження Національного агентства з питань запобігання корупції, де вона пройде декілька етапів перевірки.

Також він наголосив, що одним з найважливіших завдань від НАЗК є саме обговорення програми під час круглого столу.

«Ключовим у програмі є акцент на дотримання чинного законодавства, а метою програми – розробка запобіжних заходів, щоб взагалі унеможливити створення середовища, де може статися корупційне правопорушення», - розповів начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції ХОДА.

Зокрема, під час обговорення підняли такі теми як антикорупційна освіта серед молоді, захист викривачів корупції, навчання державних службовців у напрямку антикорупційного законодавства, тобто запобігання конфліктів інтересів та робота з декларацією тощо.

Загалом представники громадськості підтримали проєкт Антикорупційної програми та наголосили на тому, що надалі зможуть здійснювати консультативну підтримку з різних питань.

Окрім цього, наприкінці зустрічі студенти запропонували провести для молоді лекцію на тему запобігання корупції.