Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській обласній інфекційній лікарні готують до відкриття нову реанімацію

У Харківській обласній інфекційній лікарні готують до відкриття нову реанімацію

Про це повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час брифінгу за участі заступника Міністра охорони здоров’я України Олександра Комаріди.

За словами Михайла Черняка, всі ремонтні роботи в реанімаційному відділенні лікарні завершені. 

«У лікарні збільшується кількість обладнання, потокового кисню, і зрештою виникло питання щодо додаткової потужності саме по електроенергії. Сьогодні це питання вирішується, й найближчим часом буде закрите», - повідомив Михайло Черняк. 

Він також зазначив, що в медичному закладі достатньо місць для лікування хворих на COVID-19. Із відкриттям нової реанімації кількість ліжок збільшиться, додаткові ліжка, обладнані потоковим киснем, є також у відділеннях інтенсивної терапії. 

«На сьогодні вся лікарня може бути «реанімацією», за великим рахунком. Якщо всі точки потокового кисню будуть забезпечені ШВЛами або моніторами пацієнта - це вже відповідає реанімаційним ліжкам. Окрім реанімаційного відділення, є відділення інтенсивної терапії, яке так само сьогодні повною мірою облаштоване як потоковим киснем, так і необхідним медобладнанням, є відповідні кадри, які працюють. Тому сьогодні лікарня та реанімаційне відділення працюють у штатному режимі», - сказав Михайло Черняк. 

За даними заступника голови ХОДА, система охорони здоров’я регіону готова до чергової хвилі коронавірусу, й найближчим часом госпітальна база області досягне 2 тисяч ліжок із потоковим киснем.