Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відкриють 5 ДЮСШ і 3 спортивні інтернати

На Харківщині відкриють 5 ДЮСШ і 3 спортивні інтернати

Про реалізацію цих проєктів у межах загальнонаціональної програми «Здорова країна» під час брифінгу 10 вересня розповів начальник Управління у справах молоді та спорту ХОДА Костянтин Ананченко.

«Це 5 дитячо-юнацьких спортивних шкіл і 3 спортивні інтернати, які потрапили до програми Президента «Здорова країна». Сподіваємося, що ці спортивні проєкти дадуть можливість нашим спортсменам підготуватися до наступних Олімпійських ігор і дадуть новий виток для спорту», - повідомив Костянтин Ананченко.

Окрім цього, у межах загальнонаціональної програми «Здорова країна» реалізують соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України». Так, на Харківщині підготували 12 локацій.

«Достатньо, щоб у вас був смартфон, завдяки якому через QR-код можна перейти за посиланням і подивитися, як хтось із видатних спортсменів чи театралів показує, як виконувати різні вправи. Хотілось би ще сказати про 202 спортивні багатофункціональні майданчики, які планується відкрити до кінця цього року. З них 80 буде у Харкові, 122 розташовуватимуться в області. Уже визначені адреси, за якими відкриють ці майданчики», - зауважив Костянтин Ананченко.

Також він наголосив, що нині в області реалізуються проєкти за Програмою Президента «Велике будівництво», на відкриття які чекають спортивні спільноти всіх громад.

«Молодь дуже чекає на фізкультурно-оздоровчі комплекси, які зводять у межах програми Президента «Велике будівництво». Вони дадуть можливість залучати більше людей до спорту та популяризувати його», - зазначив Костянтин Ананченко.

Напередодні Дня фізичної культури і спорту Костянтин Ананченко привітав усіх з цим святом та, зокрема, ще раз відзначив чудові виступи харківських паралімпійців.

«В області планується дуже багато спортивних заходів до Дня фізичної культури і спорту, який відзначається в другу суботу вересня. А в місті, наприклад, 11 вересня пройде масштабний ярмарок спорту», - розповів Костянтин Ананченко.