Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область зробила рекордну кількість щеплень

Харківська область зробила рекордну кількість щеплень

9 вересня на Харківщині отримали щеплення против COVID-19 14417 людей – це найвищий показник від початку вакцинальної кампанії.

Про це 10 вересня повідомив заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Комаріда на селекторній нараді в Харківській ОДА. 

«Це гарний показник. Наголошуємо, що фактично єдиними захистом від коронавірусу є вакцинація. Тому я дякую за рекорд і щиро бажаю встановити новий», - сказав Олександр Комаріда. 

Він також розповів, що цього тижня на рівні країни перетнули позначку в 10 млн щеплень. Близько 4 млн людей отримали дві дози. Ці результати, за словами заступника Міністра, вище за середньоєвропейські, середньосвітові, але відсоток охоплення у нас ще залишається значно меншим, ніж у сусідніх країнах. 

«Тому зараз особливо важливо на це звернути увагу, адже два дні поспіль у нас більше ніж 3,5 тис. захворілих і, на жаль, тенденція така, що нова хвиля буде зараз лише починатися, кількість хворих збільшуватиметься», - додав Олександр Комаріда. 

За словами заступника Міністра, зараз розробляється порядок, відповідно до якого всі вакциновані отримуватимуть переваги, тобто до них не будуть застосовуватися певні карантинні обмеження. 

Зокрема, якщо людина буде з сертифікатом про вакцинацію, і в «Дії» можна буде просканувати код, вона зможе отримати доступ до закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, кінотеатрів і всього іншого за умови, що у цих закладах буде вакцинований персонал. 

«З наступного понеділка у нас уже буде «жовта» зона. Далі комісіями ТЕБ та НС прийматимуться рішення відповідно по кожному регіону. Але в «жовтій» зоні буде дозволено пом'якшити карантинні обмеження для вакцинованих навіть однією дозою. У «червоній» зоні будуть пом'якшення вже тільки для людей з двома дозами», - повідомив Олександр Комаріда.