Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Харківська область не підвищуватиме тарифи на тепло для населення» - Олександр Скакун

«Харківська область не підвищуватиме тарифи на тепло для населення» - Олександр Скакун

10 вересня в Києві відбулася нарада під головуванням Міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова щодо підготовки до нового опалювального сезону.

На засіданні були також присутні заступник Міністра розвитку громад і територій України Іван Лукеря. Від Харківської області в нараді взяли участь керівник ХОДА Олександр Скакун, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і Лозівський міський голова Сергій Зеленський. 

Серед головних питань, які обговорювалися на порядку денному, перше – це середній тариф на тепло в місті та області.

«Завдання Президента – щоб не піднімався тариф для населення, і буде компенсація зі сторони держави підприємствам теплокомуненерго. Пообіцяли, що підвищення тарифів не буде. Усі громади це розуміють, усі підтвердили, що область цю ситуацію повністю буде брати під контроль і утримуватиме цей тариф для населення», - розповів Олександр Скакун.

Крім цього обговорювалася підготовка котелень і мереж до нового опалювального сезону. Як повідомив керівник Харківської ОДА, із 700 котелень області 582 уже після капітального ремонту готові до експлуатації, а до кінця вересня всі котельні буде приведено в повний належний стан.

«Жодного зриву опалювального сезону не буде», - зазначив Олександр Скакун.

Також він повідомив, що на сьогодні в області повністю виконано заміну 32,3 км теплових мереж із 40 км запланованих.