Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У регіоні продовжує загострюватися епідемічна ситуація

У регіоні продовжує загострюватися епідемічна ситуація

За останній тиждень показник захворюваності на COVID-19 у Харківській області зріс на 40,3%.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з питань протидії поширенню COVID-19 в області. Нарада відбулася 7 вересня під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка.

Участь у заході взяли представники профільних департаментів облдержадміністрації та міської ради, керівники медичних вишів, лікарі, науковці.

На початку наради увагу приділили загальній характеристиці ситуації з протидії поширенню гострої респіраторної вірусної хвороби COVID-19. 

Як повідомила генеральна директорка Державної установи «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Любов Махота, протягом останнього тижня в регіоні продовжує загострюватися епідемічна ситуація. Зокрема, за цей період показники зросли на 40,3%, лабораторно підтверджено 1204 випадки проти 858 на попередньому тижні.

Михайло Черняк зазначив, що до викликів чергової хвилі коронавірусу госпітальна база Харківщини готова. Серед актуальних завдань, які слід опрацювати наразі, він виділив питання перегляду та оновлення маршрутів щоденного забору та доставки зразків біологічного матеріалу з пунктів забору в лабораторії. Крім того, заступник голови ХОДА звернув увагу на необхідність збільшення кількості тестувань на CОVID-19 у Харкові.

«Ми, дійсно, стоїмо на порозі «жовтої» зони. В області наразі переважає штам коронавірусу «Дельта», і ми це також повинні враховувати», - звернувся до присутніх заступник голови ХОДА.

Йшлося також про удосконалення роботи первинної ланки медицини, зокрема, щодо використання кисневих концентраторів у закладах первинної медико-санітарної допомоги.

«Нам необхідно в найкоротший термін опрацювати всі ці питання, щоб чергова ковідна хвиля пройшла в керованому режимі», - наголосив Михайло Черняк.

Теги