Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові зустріли плавців-паралімпійців Максима Крипака та Максима Вераксу

У Харкові зустріли плавців-паралімпійців Максима Крипака та Максима Вераксу

Герої Паралімпіади - 2020 привезли з Токіо разом 10 медалей.

Максим Крипак став абсолютним рекордсменом цих Ігор: він здобув 5 золотих медалей, а також «срібло» та «бронзу». Але більш радіє не кількості нагород, а тому, що зміг перевершити власні рекорди.

«Це була мета, до якої ми прийшли, - говорить паралімпійський чемпіон та відзначає: у порівнянні з Ріо, став старшим та краще знав свої можливості. - Якщо тоді я знав цілі, я готувався, але не знав, на що я здатний, то зараз я вже краще розумів цей напрямок. Найголовніша мета була - це поліпшити свої результати першою чергою».

Своїм головним мотиватором Максим Крипак назвав тренера Василя Кеке, який дзвонив йому, в тому числі в Токіо та налаштовував на наступний старт.

Так само дякував тренерові Максим Веракса. З ним Василь Кеке працює вже 30 років. А ця Паралімпіада для Максима – 4-та.

«Три дистанції, три медалі на 4-й Паралімпіаді - це, скажімо так, хороший результат. З тренером ми 30-річчя відзначаємо разом, і тренер може поміняти за 5 хвилин до старту розминку на певній дистанції. Тренер знає мене вже 30 років, і всі результати були показані з цим тренером», - сказав Веракса.

Загалом на Паралімпіаді в Токіо харків’яни здобули медалі в 17 дисциплінах. Якщо рахувати медалі в командних естафетах кожному спортсмену, то спільно це 20 медалей. 

Але плавці, безумовно, показали себе найкраще.

«У Харкова є традиційні історично види спорту, в яких ми здобуваємо та будемо здобувати медалі. І плавання – один із них. У Максима Крипака - 7 медалей. Це фантастичний результат», - відзначив заступник голови ХОДА Роман Семенуха.

Він наголосив, що за ініціативи Президента України Володимира Зеленського наступного року буде проведено реконструкцію провідних спортивних шкіл країни, що дозволить спортсменам показати ще кращі результати в Парижі.