Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові створять представництво Міністерства закордонних справ України

У Харкові створять представництво Міністерства закордонних справ України

Відповідне розпорядження 1 вересня схвалив Кабінет Міністрів України.

«Міністерство закордонних справ України працює для людей. Ми відкриваємо нове представництво, аби послуги для наших громадян стали більш доступними і якісними. Відтепер мешканцям північно-східних регіонів нашої держави не потрібно буде їхати до Києва або Одеси, аби легалізувати документ чи отримати апостиль. Всю консульську і правову допомогу можна буде отримати в Харкові», - наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. 

Він розповів, що важливим напрямом роботи представництва МЗС в Харкові стане підтримка місцевого бізнесу, зокрема у виході на зовнішні ринки, та залучення в регіон нових іноземних інвестицій.      

«Представництво МЗС координуватиме міжнародну допомогу населенню в районах, прилеглих до зони російсько-українського збройного конфлікту, а також допомагатиме місцевій владі в реалізації курсу України на членство в ЄС і НАТО, переговорах з партнерами, розбудові культурних та туристичних зв'язків», - зазначив міністр. 

Довідка. Представництво МЗС на території України входить до системи органів дипломатичної служби і утворюється в регіоні, де діють іноземні консульські установи чи представництва міжнародних організацій. 

Нині МЗС має представництва в Одесі, Львові та Ужгороді.