Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

МОН підготувало роз’яснення щодо нового навчального року у школах

МОН підготувало роз’яснення щодо нового навчального року у школах

Перший урок рекомендовано присвятити відзначенню 30-ї річниці незалежності України.

Під час підготовки уроку можна скористатись: 

- тематичними матеріалами від Українського інституту національної пам’яті, які містять, зокрема, інформацію про етапи українського державотворення, відновлення незалежності, Конституцію Пилипа Орлика; 

- ресурсами від ГС «Освіторія» для тематичного уроку до Дня Незалежності у 1-11 класах.

1 вересня  заклади також можуть долучитися до інтерактивного уроку для учнів 1-6 класів. Трансляція уроку розпочнеться 1 вересня о 9:30 на YouTube-сторінці ГС «Освіторія».

Освітній процес розпочинається у День знань – 1 вересня, триває не менш ніж 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року.

У 2021/2022-му навчальному році освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується з неухильним дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину, затверджених Постановою головного державного санітарного лікаря № 4Постановою Кабінету міністрів № 1236, а також Рекомендаціями щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти.

«Одним з пріоритетних напрямів формування безпечного та інклюзивного освітнього середовища у школах є осучаснення системи шкільного харчування, реформування якої відбувається за ініціативи та під патронатом Першої леді України Олени Зеленської відповідно до Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі, - підкреслюють у Міністерстві освіти та науки. - Наразі в межах цього напряму відбувається модернізація харчоблоків, оновлення нормативно-правового забезпечення, оновлено меню шкільної їдальні».

Оновлені норми та Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджені Постановою Кабінету міністрів №305, набирають чинності з 1 вересня 2021 року. Крім того, Постановою Кабінету міністрів № 786 затверджено зміни до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Водночас, у міністерстві наголошують: зважаючи на об’єктивні труднощі з організацією закупівель харчових продуктів та/або послуг з харчування уряд встановив гнучкий перехідний період на нові норми харчування з 1 вересня 2021 року до 1 січня 2022 року. Так, до 1 січня 2022 року в разі наявності укладених до 7 квітня 2021 року договорів на постачання харчових продуктів або надання послуг з харчування, строк дії яких встановлено до 31 грудня 2021 р., можуть застосовуватися норми харчування, затверджені Постановою Кабінету міністрів № 1591.

Теги