Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині освітянам зробили понад 54 000 щеплень проти COVID-19

На Харківщині освітянам зробили понад 54 000 щеплень проти COVID-19

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк під час брифінгу 27 серпня.

Він зазначив, що всього у Харківській області - понад 79 тисяч педагогічних працівників. 

«Загалом в області освітянам зробили 54 тисячі щеплень. 27% вакцинованих - це ті, хто повною мірою закінчили кампанію, отримавши 2-гу дозу вакцини. Всі інші отримали першу дозу і найближчим часом отримають 2-гу та фактично, в більшості своїй, будуть готові до початку навчального року», - зазначив Михайло Черняк.

Він підкреслив, що в області вакцинальна кампанія проти COVID-19 набирає обертів. Станом на 27 серпня на Харківщині зробили 537 312 щеплень, фактично повністю вакциновано майже 199 тисяч осіб.

«На території області працюють 163 пункти щеплень у закладах охорони здоров’я та 56 мобільних бригад, які здійснюють виїзди до організованих груп, і на цей напрямок попит зростає, так само продовжують працювати у доступному режимі, комфортних умовах центри масової вакцинації», - сказав Михайло Черняк. 

Заступник голови Харківської ОДА повідомив, що 27 серпня в Харкові відкрився ще один центр масової вакцинації за адресою: вулиця Миру, 54/1. Загалом в області наразі працюють 25 центрів масової вакцинації.

«Поінформую вас, що з 30 серпня центр вакцинації по вулиці Сумській, 56, (у банку) працюватиме за новою адресою: вулиця Сумська, 59 (аптека). Але відтепер він працюватиме щодня, а не тільки у вихідні», - повідомив Михайло Черняк.