Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прапор України над Харковом – свідчення того, що ми живемо в стабільній та патріотичній державі. Олександр Скакун

Прапор України над Харковом – свідчення того, що ми живемо в стабільній та патріотичній державі. Олександр Скакун

День Державного Прапора на Харківщині відзначили підняттям синьо-жовтого стяга на найвищому флагштоці в Європі.

До 30-річчя Незалежності України за ініціативою Президента Володимира Зеленського в усіх регіонах держави було встановлено флагштоки для проведення церемонії підняття прапору.

На Харківщині до річниці незалежності було встановлено найвищій в Україні - і навіть у Європі – флагшток. Його висота сягає 102 метри. Розмір самого стяга становить 15х22,5 метри.

Т.в.о. голови Харківської ОДА Олександр Скакун, який 23 серпня взяв участь у церемонії підняття прапору, наголосив на тому, що сьогоднішнє свято особливо важливе для Харківщини, яка 7 років тому опинилася під загрозою окупації.

«Сьогодні дуже важливий день для нашої держави і Слобожанщини. Я добре пам’ятаю важкі часи 2014 року, коли нам довелося силою повертати на будівлю обласної державної адміністрації Державний Прапор України. Його зняли сепаратисти, які намагалися захопити будівлю. Це був великий біль для патріотів. Тоді ми повернули український прапор на місце. Я вірю, що ми повернули його назавжди. Сьогодні над Харківщиною майорить один з найбільших прапорів у Європі. І це говорить про те, що зараз ми живемо у стабільній державі, яка є державою патріотів та впевнена у своєму майбутньому», - підкреслив Олександр Скакун.

Церемонія підняття прапора пройшла одночасно в усіх куточках країни.

На Харківщині право здійняти Державний Прапор України надано батькові загиблого Героя Небесної Сотні Євгена Котляра Миколі Котляру та командиру групи курсантів факультету зенітно-ракетних військ Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, учасникові бойових дій на Сході України старшому сержанту Костянтинові Вурсті.

У церемонії підняття Державного Прапора України на Харківщині також взяли участь голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, в.о. Харківського міського голови Ігор Терехов, представники громадських організацій, військові, жителі міста і області.

Найвищий в України державний прапор розташований у центрі Харкова - у парковій зоні вздовж Сергіївської площі. Побачити державний прапор тепер можна майже з усіх куточків міста.

У парковій зоні біля державного прапора були проведені роботи з упорядкування: влаштована гранітна плитка, здійснено яскраве світлове оформлення, висаджені квіти в національних кольорах, встановлені лавки для відпочинку відвідувачів.

Більше фото.