Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області працюють 24 центри масової вакцинації проти COVID-19. Михайло Черняк

У Харківській області працюють 24 центри масової вакцинації проти COVID-19. Михайло Черняк

Про це заступник голови Харківської ОДА розповів під час брифінгу 13 серпня на території центру масової вакцинації на вулиці Полтавський шлях, 56.

Михайло Черняк відвідав центр масової вакцинації та ознайомився з ходом вакцинальної кампанії. 

«Сьогодні на території області діють 24 центри масової вакцинації та 204 пункти щеплення. Також на Харківщині працюють мобільні бригади, які виїжджають вакцинувати колективи за місцем роботи», - зазначив Михайло Черняк.

Він нагадав, що лише вакцинація може допомогти перемогти пандемію та запобігає тяжкому перебігу хвороби COVID-19. За його словами, загалом сьогодні на території Харківської області зроблено понад 440 000 щеплень. Близько 200 тисяч осіб отримали 2-гу дозу і завершили вакцинацію.

«Є відповідні рекомендації від профільного міністерства щодо скорочення терміну між першою та другою дозами CoronaVac – це дасть можливість у найкоротший термін пройти повну вакцинацію і бути готовим до початку нової хвилі цієї пандемії», - зазначив Михайло Черняк.

Він підкреслив, що Харківщина постійно отримує нове постачання всіх вакцин, які є в Україні.

«Усі вакцини відповідно до графіка та логістики ми отримуємо. Вони надходять щотижня та пріоритетом йдуть на повторну вакцинацію, тому що кількість людей, які вже наразі вакциновані, зростає», - розповів Михайло Черняк.

Новий центр масової вакцинації проти COVID-19 відкрився 13 серпня у Шевченківському районі міста Харкова за адресою: проспект Перемоги, 67-В. Графік роботи: з 9.00 до 18.00.

Телефон для довідок – 0 800 355 375.