Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває робота з вакцинації населення

На Харківщині триває робота з вакцинації населення

Про роботу, яка проводиться в регіоні для запобігання новій хвилі COVID-19, розповів заступник голови ОДА Михайло Черняк під час брифінгу в центрі масової вакцинації в ТРЦ «Нікольський» 12 серпня.

Заступник голови Харківської ОДА наголосив, що сьогодні в області в наявності є всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні.

«Останнім часом ми фіксуємо зростання захворюваності. Але хочу зауважити, що на сьогодні система охорони здоров'я готова до викликів. В області відповідна робоча група. Внесені зміни до госпітальної бази, тривають роботи з розгортання кисневих трас і підготовки лікарень. На цей час госпітальна база області забезпечена 1374 ліжками з потоковим киснем. Але це не остаточна цифра, робота триває», - уточнив Михайло Черняк.

Він зазначив, що, за прогнозами фахівців, нова хвиля коронавірусу на Харківщині можлива вже на початку осені.

Єдиним дієвим способом запобігти розповсюдженню інфекції є вакцинація, наголосив Михайло Черняк.

«Що стосується запобіжних заходів, єдиним дієвим засобом на сьогодні є вакцинація. В області є достатня кількість вакцин усіх виробників – це і "Пфайзер", і "Астразенека", і "Коронавак", і "Модерна". Усі вони ефективні та визнані у всьому світі. Вакцинуватися можна як у пункті щеплення, так і центрах масової вакцинації, яких на сьогодні в області понад 20. Також активно працюємо над вакцинацією організованих колективів за місцем роботи», - розповів Михайло Черняк.

Більше фото