Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підрозділам екстреної медичної допомоги області передали 17 нових карет «швидкої»

Підрозділам екстреної медичної допомоги області передали 17 нових карет «швидкої»

11 серпня нові оснащені за останніми вимогами автівки марки «Ford» отримали підрозділи Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицині катастроф Харкова і районів області.

Це чергова цього року партія нових автомобілів «швидкої» для обласної служби екстреної допомоги. Загалом цьогоріч служба отримала 84 нові автівки. На сьогодні у парку «екстренки» - понад 230 машин, це сучасні карети «швидкої» від кращих іноземних виробників.

«Ми продовжуємо працювати над тим, щоб оновлювати парк служби екстреної допомоги. І вже бачимо, що служба оснащена на досить високому рівні. Сьогодні ми отримали  і передали в роботу бригадам 17 карет «швидкої». Це нові сучасні машини, обладнані всім необхідним устаткуванням, придбані власним коштом служби. Важливо, що сьогодні держава створює такі умови для розвитку системи охорони здоров’я, які дозволяють закладам заробляти кошти та розвиватися. Загалом сфера медицини наразі дійсно у пріоритеті на державному рівні. Бачимо і оновлення матеріальної бази закладів, і ремонти лікарень, і будівництво – розпочинаючи з амбулаторій, завершуючи онкоцентром на Харківщині, про який багато років говорили, і тільки сьогодні він дійсно будується», - зазначив заступник голови ОДА Михайло Черняк, який 11 серпня відвідав Центр екстреної меддопомоги та поспілкувався з його колективом.

За словами директора КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицині катастроф» Віктора Забашти, незабаром служба отримає чергову партію «швидких» – 10 повнопривідних машин.

«Повнопривідних автівок нам ще не вистачає. Ми розуміємо, що кожна друга машина в районі повинна бути повнопривідною, тож наступного року саме на цьому будемо акцентувати увагу», - розповів Віктор Забашта.

За його словами, 10 з отриманих 11 серпня «швидких» будуть працювати в місті, 7 – у районах області.

«Це передньопривідні автомобілі, тому більша частина працюватиме в місті. Наступні 10 повнопривідних автівок підуть в область», - уточнив Віктор Забашта.