Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В облдержадміністрації перевірили готовність територіальних громад до опалювального сезону

В облдержадміністрації перевірили готовність територіальних громад до опалювального сезону

Робоча нарада 11 серпня відбулась під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Михайла Харнама.

Протягом заходу основну увагу було закцентовано на технічній підготовці теплового господарства області до опалювального періоду та укладанні підприємствами теплокомуненергетики договорів з ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» на постачання природного газу.

Так, за даними директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Сергія Магдисюка, наразі середньообласний показник підготовки котелень складає 61%. Капітальний ремонт або реконструкцію котелень проведено більш ніж на половині об’єктів - 55%. Рівень підготовки центральних теплових мереж – 63%.

Щодо складання договорів між теплопостачальними підприємствами та ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» й іншими газопостачальними підприємствами на нараді було зазначено: станом на 10 серпня було укладено 9 таких договорів.

«Нагадую, що за питання підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери до опалювального сезону особисто відповідають керівники територіальних громад та районів області. Саме від вашої роботи залежить безперебійне забезпечення послугами споживачів. Це населення, соціальні заклади та заклади охорони здоров’я, освіти й культури», - звернувся до присутніх Михайло Харнам.  

Він також акцентував увагу керівників громад та районів на недопущенні необґрунтованого підвищення тарифів на послуги теплопостачання для населення та неприпустимість закладання при розрахунку цих тарифів ціни на газ більше ніж 7420 грн з ПДВ за тис. куб. м.