Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 30-річчя незалежності в Харкові з’являться знакові архітектурні об’єкти. Айна Тимчук

До 30-річчя незалежності в Харкові з’являться знакові архітектурні об’єкти. Айна Тимчук

10 серпня голова Харківської ОДА ознайомилася з ходом будівництва флагштоку на розі Соборного узвозу й Полтавського шляху та з роботами щодо облаштування оглядового майданчику в Держпромі.

Об’єкти, відкриття яких заплановано до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, зводять у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Попереду в нас великі державні свята. Цьогоріч ми відзначаємо 30-річчя незалежності України. Хочемо відзначити річницю на належному рівні. Важливо, що знакові архітектурні об’єкти, відкриття яких заплановано до свят, будуть дарувати гарні емоції харків’янам та гостям Харківщини не лише у День незалежності, а і надалі. Впевнена, що і оглядовий майданчик, і дивовижний за масштабами флагшток стануть популярними локаціями», - зазначила Айна Тимчук.

Наразі реалізація обох проєктів – на завершальному етапі.

Так, конструкцію флагштоку вже змонтовано. Наразі тут установлюють підіймальну автоматику та проводять роботи з упорядкування території. За інформацією заступника голови Харківської ОДА Михайла Харнама, вже цього тижня буде виготовлено і сам прапор.

Готовність оглядового майданчика Держпрому наразі складає 98%.

«Залишилося підготовити світлове та звукове обладнання, яке буде тут розміщено», - зазначив Михайло Харнам.

Як розповів заступник директора Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Олександр Костін, харків’яни та гості міста, які відвідуватимуть майданчик, зможуть розгледіти краєвиди Харкова за допомогою спеціального бінокля. Також у внутрішній частині оглядового майданчика відкриють мультимедійну локацію.

«За допомогою мультимедійного обладнання відвідувачі можуть ознайомлюватися з туристичними, історичними та архітектурними об’єктами нашого міста та області. Все це буде доповнюватися різноманітними ефектами», - розповів Олександр Костін.