Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Айна Тимчук ознайомилась з ходом будівництва онкологічного центру

Айна Тимчук ознайомилась з ходом будівництва онкологічного центру

10 серпня голова Харківської обласної державної адміністрації відвідала об’єкт, який зводять у межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Наразі роботи проводять у секціях А, Б та В першої черги будівництва. За словами заступника голови Харківської ОДА Михайла Харнама, тривають роботи зі збирання каркасу першої черги та заливання монолітних стін.

«Колони першого ярусу вже встановлено. Монтуємо ригелі і плити перекриття. Після того, як будуть змонтовані плити перекриття, до кінця цього тижня буде змонтована перша колона другого ярусу. Далі колони будемо монтувати згідно з графіком постачання»,- розповів Михайло Харнам.

Він відзначив, що роботи на об’єкті проходять згідно з графіком.

«На сьогодні на об'єкті працюють 5 вантажопідіймальних механізмів. Триває робота з підпирання стінок. Це дуже копітка, важка робота і вона може бути якоюсь мірою і не помітна, але дуже важлива, тому що за технологією тримає і інші процеси зі збирання конструкцій», - зазначив Михайло Харнам. 

Паралельно на об’єкті заливають монолітні стіни, в’яжуть арматуру, встановлюють ригелі та проводять підготовку до бетонування стін.

«За тиждень ми прийняли 140 кубів бетону, змонтували 13 діафрагм, установили 46 балок та 20 ригелів. Також тривають роботи з опалубки»,  - розповів начальник дільниці Степан Ільків. 

Також на об’єкті проводять влаштування кисневої та теплової станцій.

Довідка. Зведення Харківського обласного онкологічного центру відбувається у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». У 2021 році на проведення будівельних робіт передбачено понад 190 млн гривень.