Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся чемпіонат України з баскетболу 3х3

У Харкові відбувся чемпіонат України з баскетболу 3х3

7 та 8 серпня в парку імені Горького пройшли матчі етапів змагання, участь в яких взяла 41 команда.

Продовж двох днів команди з різних регіонів України змагалися в трьох вікових категоріях: серед чоловіків і жінок, серед юнаків (U17) та серед кадетів (U15).

За інформацією Управління у справах молоді та спорту ОДА, у змаганнях серед чоловіків та жінок відбулися матчі сьомого та восьмого туру. У чоловічих баталіях на сьомому етапі перемогу здобула команда U23-1, яка складається зі спортсменів збірної України U23. У фінальному матчі вони з рахунком 21:20 обіграли команду «Kontora», яка складалася з представників Одеської, Миколаївської та Запорізької областей. Третє місце було за командою «Промбудсфера» з Луцька.

Восьмий тур чемпіонату приніс перемогу команді «Промбудсфера», яка у фіналі 21:19 здолала суперників з «Red Star», до складу якої увійшли баскетболісти Одеської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Третє місце посіла команда U23-1.

Найкращою серед харківських чоловічих команд став «Політехнік-1», яка посіла четверте місце в восьмому турі та сьоме – у сьомому.

У змаганнях серед жінок восьмий тур виграла команда «Франківськ-ПНУ-3», у складі якої також грала харків’янка Олена Самохвалова. У фіналі «Франківськ-ПНУ-3» обіграла команду «Франківськ-ПНУ-2». Третє місце посіла команда «КСЛІ», в складі якої разом з представницями Полтавської області та Києва грала харків’янка Ганна Вєтрова.

У сьомому турі перемога була за командою «Франківськ-ПНУ-2». У фіналі вона 21:20 перемогла команду «Франківськ-ПНУ-3», в складі якої також грали харків’янки Кіра Лященко та Олена Вітковська.

У змаганнях серед кадетів та юнаків відбулись матчі п’ятого туру чемпіонату. У категорії U17 перемогу одержала харківська команда «See you man», до складу якої увійшли Рауф Амірбеков, Тіма Ковтуненко, Іван Крупицький, а також Яків Дудкін з Київської області. У фіналі вони з рахунком 21:6 перемогли команду «Титани» з міста Дніпро. Третє місце посіла команда «ШиК» з Полтавської області.

Серед кадетів (U15) тур переможно закінчила команда ДЮСШ-3 з міста Мелітополь Запорізької області, яка у фіналі з рахунком 12:6 перемогла команду КДЮСШ-1 з міста Суми. Третє місце посіла команда «Дніпро».

«Чемпіонат проходив на високому рівні. Дуже багато команд, навіть у молодших вікових категоріях. Це один з наймасовіших турів чемпіонату України, - зазначив тренер харківського баскетбольного клубу «Політехнік», тренер збірної України U-23 Тимур Арабаджи. - Чемпіонат 3х3 цікавий тим, що разом з професіоналами грають і аматори. Любителі баскетболу можуть відчути гру проти професіоналів, суперничати з ними та навіть обіграти».

Остаточний дев’ятий тур чемпіонату України з баскетболу 3х3 відбудеться наприкінці серпня в Тернополі.

Теги