Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина посідає друге місце в країні за кількістю реалізованих земельних ділянок

Харківщина посідає друге місце в країні за кількістю реалізованих земельних ділянок

Про стан упровадження ринку землі, який стартував місяць тому, розповів радник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Іванов.

Він відзначив, що у Харківській області станом на 5 серпня було продано 900 га землі.

«Це другий показник після Полтавської області. Загалом це 11% від загальної кількості землі, яка була реалізована в межах усієї держави (9 тис. 600 га). Нагадаю, мова йде про реалізацію земельних угідь у межах чинного законодавства: від фізичних осіб - фізичним особам до 100 га ріллі в одні руки», - зазначив Євген Іванов.

Також радник голови Харківської ОДА розповів про старт проведення земельних аукціонів у громадах.

«Розіграно перші лоти щодо передачі фізичним і юридичним особам права оренди на земельні ділянки. Лідером є Золочівська громада, де розіграно 24 лоти, а у Близнюківській громаді передано в оренду ставок», - навів дані Євген Іванов.

За його словами, процес проведення земельних аукціонів відбувається не так швидко, як того б хотіли громади для наповнення власного бюджету, через об’єктивні обставини.

«Громади ще не повністю проінвентаризували та прийняли на баланс свою землю. Для цього їм потрібно доопрацювати свої земельні масиви та виготовити детальні плани територій щодо саме паїв землі, які знаходиться в комунальні власності ТГ», - сказав радник голови Харківської ОДА.