Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині зростають темпи вакцинації проти COVID-19

На Харківщині зростають темпи вакцинації проти COVID-19

За дорученням голови Харківської ОДА Айни Тимчук її заступник Михайло Черняк ознайомився з роботою центрів масової вакцинації в Балаклії, Чугуєві та Харкові.

На сьогодні в області працюють 23 центри масової вакцинації: 8 - у Харкові та 15 - у районах.

«Ми сьогодні за дорученням голови області дивимося, як організована робота в центрах масової вакцинації. Бачимо, що люди активно звертаються до центрів. Сьогодні в центрах є в наявності будь-яка вакцина. І кожен для себе обирає, якою вакциною щеплюватися», - зазначив Михайло Черняк.

Він додав, що надалі кількість центрів масової вакцинації в області буде збільшуватися, адже зростає зацікавленість людей в отриманні щеплення. Відповідно до цього буде зростати кількість мобільних бригад, аби уникнути черг у центрах масової вакцинації.

Спілкуючись з медиками, які роблять щеплення у центрах, заступник голови Харківської ОДА наголошував на важливості проведення роз'яснювальної роботи. Зокрема, нагадувати про те, що все більше держав, зокрема - й Європейського Союзу, дають можливість перетинати вакцинованим українцям кордон. При цьому в країнах ЄС визнають усі вакцини, які використовуються в Україні.

Медична сестра центру масової вакцинації у Балаклії Наталя Назаренко розповіла, що їхній центр працює з восьмої ранку до шостої вечора, кожного дня тут збільшується кількість тих, хто хоче вакцинуватися.

«У нас щеплюють вакцинами Moderna, Pfizer і CoronaVac. Сьогодні більшість захотіли щепитися Pfizer – це наразі 31 людина, щепитися CoronaVac приходять люди у віці. Вакциною Moderna вже встигло щепитися 15 людей, це один флакон. Але ж це лише початок дня, люди ще йдуть. Ми всіх намагаємося забезпечити вакциною, яку вони хочуть. Люди залишаються задоволені», - розповіла  Наталя Назаренко.