Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині зроблено 370 тисяч щеплень проти COVID-19

На Харківщині зроблено 370 тисяч щеплень проти COVID-19

Першу дозу вакцини отримали понад 242 тис. жителів регіону, двома дозами щепилися вже понад 127 тис.осіб.

Про це розповів під час брифінгу 5 серпня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

Він відзначив, що на цьому тижні в країні в цілому спостерігається певне зростання захворюваності на COVID-19. Ураховуючи активне розповсюдження штаму «дельта» на території Російської Федерації, на Харківщині наразі вживають заходів, спрямованих на запобігання нової хвилі захворюваності на коронавірусну хворобу.

«Ми готуємо до можливої нової хвилі нашу систему охорони здоров’я, госпітальну базу. В області є відповідна робоча група, яка зараз відпрацьовує рекомендації для первинки та госпітальної бази - виходячи з того досвіду, який ми маємо, та ситуації у світі.  Ми знаємо, що «дельта»-штам агресивніший та швидко поширюється. Понад 132 держав уже його виявили, і Україна не є виключенням. Водночас фахівці відзначають, що ризик перехворіти у важкій формі або померти від цієї хвороби у людей, які вакциновані, в 10 разів нижче ніж у тих, хто не вакцинувався», - сказав Михайло Черняк.

Він підкреслив,  що єдиним інструментом, який дозволяє захиститися від хвороби, є вакцинація.

«Сьогодні держава та обласна адміністрація на Харківщині, зокрема, роблять все, щоб забезпечити кожного можливістю вакцинуватися. На території області працюють 154 пункти щеплення, 56 мобільних бригад, 23 центри масової вакцинації, які відкриті в зручних місцях - як у місті Харкові, так і в районах області. Кількість бригад, які працюють у масових центрах, постійно збільшується», - розповів заступник голови ОДА.

Він також підкреслив, що на сьогодні в області є в наявності та в достатній кількості всі зареєстровані в Україні вакцини.

«Ми бачимо, що кількість охочих вакцинуватися зростає. За вчора вакцинувалися понад 11 тис. осіб. І це свідчить про те, що ми досягаємо своєї мети, що люди розуміють необхідність вакцинації», - зазначив Михайло Черняк.