Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За місяць заборгованість із заробітної плати в області скоротилася на 31,2 млн грн

За місяць заборгованість із заробітної плати в області скоротилася на 31,2 млн грн

Ситуацію з боргами в регіонах обговорили 5 серпня під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення).

Від Харківської області участь у нараді взяв заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

Головним питанням засідання стала ситуація із заборгованістю на підприємствах державного сектору.

Говорячи про ситуацію в Харківській області, Михайло Черняк повідомив, що за останній місяць загальна заборгованість на підприємствах скоротилась на 31,2 млн грн і станом на 1 серпня становить 473,4 млн грн. 

При цьому на державних підприємствах зосереджено понад 73% загального боргу - 347,2 млн грн.

Найбільші борги мають підприємства, що входять до Державного концерну «Укроборонпром», - 286,3 млн грн. У тому числі на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві - 263,1 млн грн. І сума заборгованості продовжує зростати.

«Питання зменшення заборгованості із заробітної плати знаходиться на особистому контролі у голови облдержадміністрації Айни Тимчук. Щомісяця проводилися засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У липні  роботу комісії активізовано і проведено 3 засіданні, заслухано 45 звітів керівників підприємств – боржників. Відповідні комісії працюють також в усіх районах та містах області. За результатами проведеної роботи за 7 місяців 2021 року ліквідовані борги на 24 підприємствах на загальну суму 75 млн грн», - повідомив Михайло Черняк.

Він наголосив на тому, що в області відсутні борги із заробітної плати в бюджетній сфері. З підприємствами комунальної та приватної форм власності ведеться робота, розробляються графіки погашення боргів.

Водночас для виправлення ситуації на державних підприємствах необхідна дієва підтримка центральних органів виконавчої влади, підкреслив заступник голови обласної адміністрації.