Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники ОДА обговорили з Міністерством охорони здоров’я зміни в госпітальній базі області

Представники ОДА обговорили з Міністерством охорони здоров’я зміни в госпітальній базі області

Нарада пройшла 30 липня в онлайн-форматі.

Як зазначив під час заходу заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк, у зв’язку з можливою новою хвилею захворюваності на COVID-19 є необхідність внести певні зміни до госпітальної бази на Харківщині.

«Я особисто об’їхав усі райони області, поспілкувався з керівниками лікарень та очільниками територіальних громад, аби разом вирішити, як відкоригувати госпітальну базу. У результаті аналізу ресурсних можливостей закладів охорони здоров’я Харківської області, з урахуванням пропозицій місцевого самоврядування та результатів діяльності робочої групи, відповідні зміни були запропоновані міністерству», - розповів Михайло Черняк.

Він наголосив, що реалізація цих пропозицій дозволить без змін чисельності закладів зміцнити можливість госпітальної бази з перспективним розвитком її потужності. Зокрема, це дасть можливість суттєво збільшити кількість точок доступу до централізованого кисню у виділених закладах першої та другої хвиль, забезпечити найбільш оптимальні маршрути пацієнтів та посилити ефективність реагування стаціонарної ланки надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19.

Під час наради також були заслухані доповіді керівників лікарень щодо готовності їх закладів до зміни госпітальної бази.