Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За І півріччя виробництво на підприємствах переробної промисловості області зросло на 1,9%

За І півріччя виробництво на підприємствах переробної промисловості області зросло на 1,9%

На ці підприємства припадає 54% обсягів реалізації промисловості. Галузі, що входять до неї, складають базу промислового потенціалу Харківщини.

За інформацією Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації, за січень-червень 2021 року зафіксовано стабільне зростання виробництва у машинобудуванні (на 8,5%), однієї з основних галузей промисловості. При цьому збільшено виробництво машин і устаткування (на 18,2%); автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів (на 5,5%); електричного устаткування (на 5,0%).

«Позитивна динаміка спостерігається у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, третьої, за обсягами реалізації, у переробній промисловості галузі (до  січня-червня 2020 року обсяги зросли на 16,9%)», - повідомляють у департаменті.

У тому числі виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції (будівельних матеріалів) збільшилось на 24,2%.

За даними Департаменту економіки і міжнародних відносин, в області протягом І півріччя 2021 року стабільно зростають обсяги виробленої будівельної продукції та обсяги виконаних будівельних робіт (на 10,3% до відповідного періоду 2020 року), за обсягами яких область посіла 4 місце в Україні.

«Також зростання будівництва в області сприяло і збільшенню виробництва фарб, лаків на 10,5%. Досить розвинутий сектор будіндустрії області спроможний задовольнити потреби у будматеріалах як місцевих, так і позарегіональних будівельних компаній», - зазначають у департаменті.

За їх даними, приріст випуску продукції спостерігався також  у виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності (на 19,4%); текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (на 6,7%), виробництві меблів, іншої продукції, ремонту машин і устаткування (на 10,7%) та інших, на які загалом припадає майже половина (48,5%) реалізації переробної промисловості.

Серед основних споживчих товарів у Департаменті економіки і міжнародних відносин зазначають збільшення виробництва в області ковбасних виробів (на 25,6% до січня-червня 2020 року), м’яса курей (у 2,6 раза); молока та вершків (на 19,2%); сиру (на 19,4%); печива, вафель (на 2,5%) тощо.