Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ОДА обговорили умови розподілу субвенції між місцевими бюджетами на житло дітям-сиротам

В ОДА обговорили умови розподілу субвенції між місцевими бюджетами на житло дітям-сиротам

Засідання регіональної комісії з цього питання відбулось 29 липня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Михайла Черняка.

Цього року для Харківської області виділена субвенція у розмірі 35,6 млн грн на придбання житла дітям-сиротам.

«Субвенція може бути спрямована на нове будівництво, капітальний ремонт чи придбання житла для дитячих будинків сімейного типу або малих групових будинків, на рецензування звітів про оцінку житла, придбання соціального житла, придбання житла для дітей або виплату їм грошової компенсації», - зазначила начальниця управління соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Людмила Гончарова.

Під час засідання обговорили формування пропозицій щодо розподілу обсягу субвенції між місцевими бюджетами та між конкретними особами у порядку черговості.

Також регіональна комісія розглянула визначення потреб регіону у субвенції за напрямами, відповідно до поданих місцевими комісіями пропозицій. Окрім цього, вирішили сформувати три окремі регіональні списки громадян, які можуть отримати житло у порядку черговості: віком від 16 до 23 років, від 23 до 35 років та старше 35 років.

За словами Людмили Гончарової, до регіональної комісії надійшли протоколи від 55 місцевих комісій та офіційний лист від Роганської громади, в якій немає потреби у субвенції у зв’язку з відсутністю на квартирному обліку громадян відповідної категорії.

«Наразі з пропозицією щодо спрямування субвенції на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу та на рецензування звітів про оцінку житла звернулася лише Височанська громада»,- сказала Людмила Гончарова.