Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області зробили 302633 щеплення проти COVID-19

У Харківській області зробили 302633 щеплення проти COVID-19

Першу дозу отримали 194 456 осіб, а другу – 108 177.

«На сьогодні в області діють 20 центрів масової вакцинації. Працюємо над постійним збільшенням місць, де жителі зможуть отримати щеплення. Наш медичний персонал, наші лікарі працюють фактично 7 днів на тиждень. Тому постійно проводимо навчання мобільних бригад. Лікарні, які мають право скласти договір з НСЗУ щодо щеплення, надсилають нам заявки, ми їх навчаємо, видаємо сертифікати і вони беруться до вакцинації», - зазначає директор Департаменту охорони здоров’я Максим Хаустов.

28 липня у Харкові відбулось відкриття ще двох центрів масової вакцинації від COVID-19, відтепер їх в обласному центрі - 7.

Директор торговельного центру Олександр Чупилко, де надали приміщення для проведення вакцинації, розповів, як проходить процес щеплення.

«Ми спробували мінімізувати чергу, розділили процедуру запису і щеплення на блоки. На сьогодні все залежить ще й від того - чи будуть люди приходити з декларацією від сімейного лікаря, чи ні. Якщо людина приходить без декларації – час затягується вдвічі», - розповідає Олександр Чупилко.

Сьогодні тут проводять щеплення вакциною Moderna. Незабаром будуть і інші вакцини.

«Вакцина зберігається за температури +2...+8, з моменту відкриття її потрібно використати протягом 12 годин», - розповідає медсестра Наталія Треніна, яка проводить щеплення.

З повним переліком центрів масової вакцинації проти COVID-19 можна ознайомитись тут.